V poslednej dobe sa na internete i medzi bežnými ľuďmi rozšírilo množstvo fanatikov, ktorí poznajú mnohé spôsoby prípravy kávy, tvrdia, že „piccolo“ neexistuje, prípadne posudzujú ľudí podľa toho, či pijú kávu s mliekom a cukrom… My vás nebudeme súdiť, ani ak pijete bežného „Turka“.

Zalievaná káva je jedným z najstarších spôsobov prípravy tohto lahodného nápoja. Ide vlastne o jej lúhovanie v horúcej vode a obľúbená je najmä kvôli tomu, že je to spôsob pomerne lacný a jednoduchý. Nie však odsúdeniahodný! Vedeli ste, že French Press, ako sa odborne nazýva takéto lúhovanie kávy, je možno najlepší spôsob prípravy odrodových káv? Pražiari vraj skúšajú chuť kvalitnej kávy práve takýmto spôsobom.

Ako si ju správne pripraviť ako „profík“? French Press je vlastne obyčajná valcová nádoba s piestom, na ktorom je filter, ktorú možno máte doma a používate na lúhovanie čaju… Býva sklenená alebo kovová. Najprv si ju nahrejeme preliatím horúcou vodou. Následne nasypeme kávu, najlepšie stredne až hrubšie mletú. Tá jemná môže mať horkú chuť. Zalejeme ju horúcou vodou, prikryjeme vrchnákom, ale filter ešte nezatláčame. Asi tak po minútke-dvoch kávu premiešame lyžičkou a znova prikryjeme, aby nám neušla úžasná vôňa. Po troch minútach už môžeme pomaly zatlačiť piest s filtrom dolu až na maximum. Káva je hotová, môže začať coffee párty 🙂

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zvoliť menu
EUR Euro
Zavrieť

Košík

Žiadne produkty v košíku.

Hľadať

Vyhľadávané kľúčové slová: Tričká, mikiny, šiltovky, iné